Vanuit mijn achtergrond als scheidingsmediator heb ik mij gespecialiseerd in het helpen van kinderen in scheidingssituaties. Hiervoor heb ik de opleiding tot KIES-coach gevolgd.

KIES betekent niet dat een kind kiest waar hij bijvoorbeeld na de scheiding gaat wonen. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. De gedachte van KIES is om kinderen in hun kracht te zetten, zodat zij leren zelf aan te geven wat zij belangrijk vinden en wat zij nodig hebben in het proces van en na de scheiding.  Het helpt ze het gesprek aan te gaan met hun ouders.

Een coachtraject in het kader van een scheiding start vanuit een vervelende situatie, maar wordt meestal positief afgesloten. Kinderen voelen zich gehoord en hebben meer zelfvertrouwen. Dit helpt ze door de scheiding en de nasleep daarvan. Het helpt ze ook bij volgende lastige situaties waarin ze terecht komen. 

Kijk voor meer informatie op de site van KIES.  

Bij mij kan een kind een individueel KIES-traject volgen of deelnemen aan een groep. Een individueel traject kan op ieder moment worden gestart. De volgende KIES-groep start (bij voldoende aanmeldingen) in maart 2023.