Be You is opgericht door Marlies van Haaf. Hieronder vertelt zij waarom.

Bij Be You spelen kinderen de hoofdrol. Niet alleen in mijn werk als kindercoach, maar ook in mijn werk als scheidingsmediator.

Be You is ontstaan vanuit mijn ideaal: geen scheiding zonder professionele hulp voor de kinderen. Ik werk nu ruim 15 jaar als advocaat en mediator. In dit werk heb ik heel wat scheidingen geregeld. De kinderen blijven daarbij op de achtergrond en dat is jammer. Kinderen hebben gelukkig steeds meer een stem in de scheiding, maar ik wilde meer. Niet alleen een gesprek met de kinderen over hoe zij denken over de scheiding en hoe de zorgregeling er na de scheiding uit zou moeten zien. Ik wil met ze meelopen in een tijd waarin alles op zijn kop staat. Ieder kind heeft daarin andere behoeftes. Waar de één vooral zijn of haar verhaal kwijt wil, heeft de ander er behoefte aan te werken aan zijn of haar zelfvertrouwen om de scheiding aan te kunnen.

Vanuit dit ideaal ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen, waarbij ik mij niet alleen wilde richten op kinderen in scheidingssituaties, maar op ieder kind dat even vastloopt. Inmiddels coach ik kinderen met uiteenlopende problemen en dat doe ik met veel plezier.

Naast mediator en kindercoach ben ik onderdeel van een gezin met mijn man en twee tieners. De kinderen zijn dankbare, niet altijd even vrijwillige, oefenobjecten voor mijn coachingstechnieken.