Wat houdt mediation+ in? Laat ik beginnen met hoe ik op het idee van mediation+ ben gekomen. In mijn werk als advocaat en mediator in scheidingszaken zie ik wat een breuk tussen de ouders met de kinderen doet. Ieder kind zal tegen kleine of grote dingen aanlopen. Dat kun je als ouders niet voorkomen, hoe hard je ook je best doet. Het begeleiden van kinderen in een scheiding zou wat mij betreft geen mogelijkheid moeten zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Hierdoor is mijn ideaalbeeld ontstaan van een traject waarbij ik de ouders help bij het maken van afspraken over de scheiding en de kinderen bij het omgaan met de scheiding.

Voor kinderen is het fijn als er iemand met ze meeloopt in deze lastige periode. Gewoon, om je verhaal kwijt te kunnen en samen met iemand te kijken waar je tegenaan loopt en hoe je dat als kind kunt oplossen. Het mooie aan een kindercoachtraject is dat kinderen hun eigen talenten en kwaliteiten leren kennen en vervolgens hoe zij deze kunnen inzetten om de problemen die zij tegenkomen op te lossen.

Het traject van de ouders hoeft niet gelijk te lopen met dat van de kinderen. Soms hebben de ouders behoefte aan een snelle afwikkeling van de scheiding en willen de kinderen juist nog wat hulp als de nieuwe situatie van twee huizen werkelijkheid wordt.